Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Månadens gäst: Lennart Nilsson

september 17 @ 19:00 - 21:00

Jag kommer att prata om mitt projekt som jag kallar Göteborgsprofiler. Lite anekdoter kring mina möten med mer eller mindre kända personer som jag fotograferat.

I mitt bildspel kommer Du att möta en lång rad personer verksamma inom bland annat kultur, näringsliv och politik, alla med en koppling till Göteborg. Porträtten är minimalt retuscherade för att fånga det där särskilda som utmärker den individuella människan. Bland andra medverkar Glenn Hysén, Jan Eliasson, Lasse Kronér, Iwar Wiklander, Mustafa ”Musse” Mohamed, Sissela Kyle, Sven Wollter, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog och Viveca Lärn.

Jag kommer att dela med mig mina tankar runt ljussättning och hur man skapar porträtt med djup och dynamik, mitt sätt att förbereda mig. Hur jag hanterar möten med personer som jag aldrig träffat innan. Tankeprocessen bakom bilden.

Det är dock ingen regelrätt ljussättnings kurs, vilket skulle kräva ytterligare några timmar. Detta kan bli en fortsättning en annan kväll om önskan finns.

Lennart Nilsson är en prisbelönad porträttfotograf som har varit verksam i nästan 50 år. Han har tilldelats flera priser både nationellt och internationellt, däribland ”Årets Porträttfotograf”, och har genom åren hållit i flertalet seminarier och workshops. Lennart har fotograferat flera av Sveriges viktigaste politiker, företagsledare och kulturpersonligheter.

Idag är jag en av de mycket få svenska fotografer som är representerad med några av mina porträttbilder i ”Statens Porträtt Samling” på Nationalmuseum i Stockholm – i deras permanenta samling av porträtt, att bevaras för all framtid.

Jag kommer att ta med några exemplar av min bok ”Göteborgs Profiler” om det finns intresse att köpa. Signerad bok 395:-

/ Lennart Nilsson

Detaljer

Datum:
september 17
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategori:

Plats

Klubblokalen
Kellgrensgatan 23
Borås, Sverige
+ Google Map